![]() | ![]() | ||
|
| |||
![]() | |||||||||||||
Rozpuszczająca się płytka |
Forum |
||||||||||||
![]() | |||||||||||||
![]() |
Pytanie Kasi (16.01.2003): Witam! Hania (17.04.2004): chętnie też bym się dowiedziała co w takim przypadku robić - mój tata jest ledwo po operacji i ma taki sam problem. proszę również o pomoc Ela: No cóż, bardzo trudno coś poradzić, bo nie za bardzo rozumiem problem. Mnie nigdy nic takiego się nie zdarzało. Ale może faktycznie warto wypróbować innego rodzaju sprzętu? Pozdrawiam. Ela Janusz: 14.06.2004): Nie ukrywam, że wchodząc do tej wypowiedzi liczyłem na "cud" odpowiedź. Rozpuszczająa się płytka to niezły dramat - ale ja staram się myśleć o tym, że 20 lipca mam zamknięcie stomii. Wiesław: 01.12.2004): Producenci worków i płytek twierdzą, że można się w nich kąpać, brać prysznic. Czy komuś udało się przykleić w/w produkt bez najmniejszej fałdki, niedokładności? No właśnie... Wydaje mi się, że powodem mocnego przywarcia płytki do skóry, w następstwie czego klej miejscami "ciśgnie" się powodując ból jest przedostanie się wilgoci, albo od strony zewnętrznej, albo od strony stomii. Klej reaguje na wilgoć rozpuszczając go. Potem mamy wrażenie, że odklejamy coś, co przyklejono butapremem... Takie jest moje spostrzeżenie, mimo, iż kolostomię mam krótko. Odklejanie może ułatwić brązowy gazik firmy convatec. Innych jeszcze nie próbowałem. Dodaj swoją odpowiedź!
|
![]() |
![]() | ||||||||||
![]() | |||||||||||||
![]() |
![]() Strona ma charakter wyłącznie informacyjny i korzystanie z niej nie może zastąpić porady lekarskiej. Autorka i webmaster: |
![]() |
![]() | ||||||||||
![]() | |||||||||||||