Stomia i j-pouch - Forum
Informacje na temat stomii oraz j-pouchaObrazek tytułowy

Problem z workami

Forum

j1984@o2.pl z Gorzowa (26.11.2004):

Mam problemy z workami stomijnymi. Jest to przetoka jelitowa. W miejscu przetoki nie ma gładkiej powierzchni ciała, są wglębienia i wybrzuszenia. Jelita pracują. Są problemy z przyklejeniem przylepca worka. Wykorzystałem różne typy worków różnych firm. Żadne nie spełniły oczekiwań. Prosiłbym o pomoc w przezwycieżeniu tego problemu, gdyż on już mnie przerasta. Po przylepieniu worka czasami trzyma 8 godzin do 12 z tymże muszę przylepiec obkleić plastrami. Plastry podrażniają skórę. Jeżeli jest taka możliwość to prosiłbym o kontakt telefoniczny (0-95) 7371546. Lub jeżeli nie ma takiej możliwości, proszę o odpowiedź na maila.

Odpowiedź Michała (07.05.2005):

Wiesz co, ja podobnie robię jak ty z tymi plastrami, ale dam ci jedną radę. Jest taka pasta o nazwie Dansac przy małych ilościach świetnie wypełnia miejsca w których się odkleja worek, na dodatek gdy pojawia ci się czerwona skóra, gdy posmarujesz, troszeczkę piecze, ale odparzenie mija. Tak samo możesz smarować skórę dalej od stomii, tam gdzie masz plaster, ja tak robię i nie piecze mnie skóra w miejscu plastra.

Dodaj swoją odpowiedź!

Imię:
E-mail:
Wiadomość:
Do góry
Strona ma charakter wyłącznie informacyjny i korzystanie z niej nie może zastąpić porady lekarskiej.
Autorka i webmaster: