![]() | ![]() | ||
|
| |||
![]() | |||||||||||||
Potrzebny sprzęt! |
Forum |
||||||||||||
![]() | |||||||||||||
![]() |
Mirek z Lublina (15.06.2005): Długo zastanawiałem się jak zacząć ten temat. Jednak się zdecydowałem. Z obserwacji wiem, że jednym stomikom wystarcza sprzętu za przyznane limity, innym zdecydowanie nie. Ja należę do tych drugich. Chciałbym za pośrednictwem tego forum sworzyć swoistą siatkę kontaktów jednych i drugich. Wielka prośba, aby w tym temacie wpisywały się osoby potrzebujące i tylko te. Nie chcę stwarzać tu precedensu, że wielu osobom zbywa sprzętu, co mogłoby w dalszej kolejności zaszkodzić ogółowi. Wpisujmy się tylko Ci, którym sprzętu brakuje z podaniem swojego m@ila. Osoba, której być może zbywa odezwie się już bezpośrednio do zaintersowanego. Sabina (08.07.2005): Ja też należę do tych, którym brakuje płytek i worków do stomii, ten limit jest dla mnie stanowczo za mały. Co miesiąc muszę dokupować sprzęt, dobrze że teraz można, bo były czasy, że nie można było dokupić ani worków ani płytek. Kwiryn (20.07.2005): Droga pani Sabino! Przemek (22.07.2005): Drodzy Państwo Sabino i Mirosławie, czy próbowaliście do zestawu (płytka+worek) dołączyć jeszcze pasek, który jest także w ramach refundacji, a może przedłużyć czas użytkowania zestawu o dwa trzy dni. Jedynym mankamentem tego to jest przyzwyczajenie się do paska. Pozdrawiam Przemek Zdzisia (27.08.2005): Kochani, czytając wasze wypowiedzi muszę powiedzieć, że ja też mam miesiące co mi zabraknie woreczków, ale wpadłam na sposob. Można zwrócić się o pomoc do hospicjum, oni mają taki sprzęt i na pewno nie odmówią. Pozdrawiam Kwiryn (07.09.2005): Po przeprowadzeniu gruntownego przeglądu szafki ze sprzętem stomijnym stwierdziłem, że teraz kiedy stosuję irygacje, część sprzętu jest mi zbędna i wobec tego mogę zaoferować go tym , którym nie wystarcza. Mam na stanie: Dodaj swoją odpowiedź!
|
![]() |
![]() | ||||||||||
![]() | |||||||||||||
![]() |
![]() Strona ma charakter wyłącznie informacyjny i korzystanie z niej nie może zastąpić porady lekarskiej. Autorka i webmaster: |
![]() |
![]() | ||||||||||
![]() | |||||||||||||