![]() | ![]() | ||
|
| |||
![]() | |||||||||||||
A co z ćwiczeniami? |
Forum |
||||||||||||
![]() | |||||||||||||
![]() |
Aneczka z Głogowa (26.06.2005): Witam;) Stomię tzn. dokładniej ileostomię mam od 1,5 roku i można powiedzieć, że się troszkę rozleniwiłam, ponieważ nie wiem jakie ćwiczenia mogę wykonywac; (Jakie uprawiać sporty? Proszę odpowiedzcie mi na te pytanka bo robię się coraz pulchniejsza;))) Pozdrawiam gorąco;))) Aneczka 19 Karolina (5.07.2005): Hej! Podobnie jak Ty, mam 19 lat (niecałe) i od ponad roku mam ileostomię z powodu Colitis ulcerosa, wiec można powiedzieć, że jesteśmy koleżankami ;) Co do ćwiczeń fizycznych, to z ileostomią możesz robić dosłownie WSZYSTKO, jeśli tylko masz ochotę! Są ileostomicy, którzy biegają w maratonach i wygrywają z "normalnymi", są ileostomicy-alpiniści, są ileostomicy-żeglarze... Ja osobiście trochę biegam, zaczęłam już 3 miesiące po operacji. Biegam z przerwami, bo zdarzają mi się jeszcze problemy ze zdrowiem (astma, kontuzje), ale stomia w żaden sposób nie jest dla mnie ograniczeniem! Dodaj swoją odpowiedź!
|
![]() |
![]() | ||||||||||
![]() | |||||||||||||
![]() |
![]() Strona ma charakter wyłącznie informacyjny i korzystanie z niej nie może zastąpić porady lekarskiej. Autorka i webmaster: |
![]() |
![]() | ||||||||||
![]() | |||||||||||||